Táto torta je taká výborná, že ju pečiem aj na oslavy a torty v našej rodine. Je to skutočne výborná a nesmierne lahodná pochúťka.
Potrebujeme:
Na korpus:
75 g rozpusteného masla
270 g hladkej múky
7 lyžíc kakaa (holandského tipu)
1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
1 a ½ lyžičky sódy
½ lyžičky soli
300 g kryštálového cukru
2 vajcia
300 g cmaru (alebo kyslej smotany)
110 ml horúcej vody
Na omáčku:
višňový kompót
1 lyžica citrónovej šťavy
2 lyžičky kukuričného škrobu
50 ml čerešňovice
Na krém:
750 g mascarpone
6 – 8 lyžíc práškového cukru
300 ml smotany na šľahanie
Postup:
Predhrajeme rúru na 180 stupňov. a pripravíme si čierny korpus.
V mise zmiešame všetky sypké suroviny. Pridáme cmar, vajcia, vychladené rozpustené maslo, horúcu vodu, vareškou vymiešame hladké cesto a rozdelíme ho na tri rovnaké časti. Každú upečieme zvlášť vo forme s priemer 20 cm (vyloženej papierom a boky potreté maslom).
Pečieme 25 – 30 minút. Kým sa korpusy upečú a vychladnú, pripravíme si omáčku. Zlejeme kompót a višne odložíme bokom. Šťavu z kompótu uvaríme so škrobom na rôsolovitú hmotu a po vychladnutí pridáme citrónovú šťavu.
Pripravíme si krém: v miske zmiešame mascarpone s práškovým cukrom podľa chuti. Smotanu vyšľaháme na šľahačku a primiešame k mascarpone.
Poskladáme si tortu: Prvý korpus položíme na tanier, polejeme omáčkou, natrieme krémom a posypeme višňami. Prikryte druhým korpusom a postup opakujeme. Vrch prikryjeme tretím korpusom a celú tortu potrieme krémom aj po stranách. Aby sa vám krém lepšie nanášal, potrite tortu tenkou vrstvou, vložte ju na 10 minút do chladničky a znova natrite. Tortu dozdobíme višňami, šľahačkou a kúskami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť!
Leave a Reply