Úžasná torta ČIERNY LES: Neodolateľná maškrta na oslavu ale aj ku kávičke. U nás doma má vždy 1.miesto!

Táto torta je taká výborná, že ju pečiem aj na oslavy a torty v našej rodine. Je to skutočne výborná a nesmierne lahodná pochúťka.

Potrebujeme:

Na korpus:

75 g rozpusteného masla

270 g hladkej múky

7 lyžíc kakaa (holandského tipu)

1 a ½ lyžičky prášku do pečiva

1 a ½ lyžičky sódy

½ lyžičky soli

300 g kryštálového cukru

2 vajcia

300 g cmaru (alebo kyslej smotany)

110 ml horúcej vody

Na omáčku:

višňový kompót

1 lyžica citrónovej šťavy

2 lyžičky kukuričného škrobu

50 ml čerešňovice

Na krém:

750 g mascarpone

6 – 8 lyžíc práškového cukru

300 ml smotany na šľahanie

Postup:

Predhrajeme rúru na 180 stupňov. a pripravíme si čierny korpus.

V mise zmiešame všetky sypké suroviny. Pridáme cmar, vajcia, vychladené rozpustené maslo, horúcu vodu, vareškou vymiešame hladké cesto a rozdelíme ho na tri rovnaké časti. Každú upečieme zvlášť vo forme s priemer 20 cm (vyloženej papierom a boky potreté maslom).

Pečieme 25 – 30 minút. Kým sa korpusy upečú a vychladnú, pripravíme si omáčku. Zlejeme kompót a višne odložíme bokom. Šťavu z kompótu uvaríme so škrobom  na rôsolovitú hmotu a po vychladnutí pridáme citrónovú šťavu.

Pripravíme si krém: v miske zmiešame mascarpone s práškovým cukrom podľa chuti.  Smotanu vyšľaháme na šľahačku a primiešame k mascarpone.

Poskladáme si tortu: Prvý korpus položíme na tanier, polejeme omáčkou, natrieme krémom a posypeme višňami. Prikryte druhým korpusom a postup opakujeme. Vrch prikryjeme tretím korpusom a celú tortu potrieme krémom aj po stranách. Aby sa vám krém lepšie nanášal, potrite tortu tenkou vrstvou, vložte ju na 10 minút do chladničky a znova natrite. Tortu dozdobíme višňami, šľahačkou a kúskami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! 

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*