Ingrediencie:
Linecké cesto:
- 100 g práškového cukru
- 150 g hladkej múky
- 150 g polohrubej múky
- 200 g tuku alebo masla
- 1 vajce
Orechové cesto:
- 250g masla
- 250 g práškového cukru
- 150 g vlašských strúhaných orechov
- 2 lyžice rumu
- citrónová kôra
- sneh zo 7 bielkov
Poleva:
- 7 žĺtkov
- 300 g práškového cukru
- 2 lyžice rumu
Pracovný postup:
- Linecké cesto: Spracujeme uvedené suroviny, necháme oddýchnuť zabalené vo fólii 2 hodiny, medzitým si pripravíme
- Orechové cesto: Všetko suroviny zmiešame a dáme na linecké cesto, ktoré sme si vyváľali na plech-papier na pečenie.
- Pečieme pri 150 ° C, asi 40 minút.
- Poleva: Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme rum. Polevu rozotrieme na upečené cesto. Po zaschnutí ozdobíme mriežkou z rozpustenej čokolády a ozdobíme vlašským orechom.
Dobrú chuť! 😊👌
Ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými.
Leave a Reply