Úžasné rožteky s čokoládou: Sú také úžasné a voňavé, že ich budete robiť stále!

Rada by som sa s vami podelila o vynikajúci recept na domáce rožky s chuťou a vôňou cappuccina. Sú naozaj vynikajúce a pokiaľ ide o našu rodinu, nemôžu na slávnostnom stole chýbať.

Potrebujeme:

  • 50 g instantného cappuccina (prášok)
  • 50 ml horúcej vody
  • 350 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • čokoládová poleva, kokos, prípadne oriešky

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme cappuccino – prášok zalejeme horúcou vodou a necháme vychladnúť.
  2. Cesto: do misky si preosejeme múku, pridáme štipku soli, mleté oriešky, preosiaty práškový cukor a maslo nakrájané na kocky. Pridáme aj vychladnuté cappuccina a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky – ideálne na noc, ale minimálne na 2 hodiny.
  3. Druhý deň ho cca hodinu vopred z chladničky vyberieme, aby povolilo a pripravíme si formičky a kúsok potravinárskej fólie (ak nemáme dosť formičiek, toto je veľmi praktický spôsob, ako nezašpiní formičky).
  4. Formičku vyložíme potravinárskou fóliou, naplním cestom a odtlačíme cesto. Tak ho z formičky vyberieme a dáme na papierom vyložený plech. Upečiem pri teplote 180 stupňov a trvá to cca 10 minút.
  5. Upečené konce rožkov namáčame do rozpustenej čokolády a môžeme ešte dozdobiť strúhaným kokosom alebo mletými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*