- Je to naozaj fantastické a veľmi, veľmi rýchle. Ak máte radi tvarohové, šťavnaté dezerty, určite ho vyskúšajte.
Potrebujete:
- 4 vajcia
- 15 dkg kryštálového cukru
- 1 dl oleja
- 1 dl mlieka
- 25 dkg hladkej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Náplň:
- 25 dkg tvarohu
- Citrónová strúhaná kôra
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 2 polievkové lyžice krupice
- broskyňový kompót
Postup:
- 4 celé vajcia zmiešajte s 15 dkg kryštálového cukru do peny. Potom pridajte 1 dl oleja, 1 dl mlieka a dobre premiešajte. Vmiešajte 25 dkg preosiatej hladkej múky a polovicu balíčka prášku do pečiva. Všetko dobre premiešajte metličkou.
- Plech s rozmermi 25 × 30 vyložte papierom na pečenie a nalejte doň cesto.
- Pripravte náplň: Zmiešajte 25 dkg tvarohu s 1 nastrúhanou citrónovou kôrou, 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami pšeničnej krupice. Na cesto dajte malú lyžičku tvarohu – vytvoríte tak kopčeky tvarohovej plnky.
- Ovocie z kompótu scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Ovocie vtlačte do cesta medzi tvarohovú náplň. Pripravený koláč vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne pol hodiny. Keďže každá rúra pečie inak, cesto skontrolujte špáradlom.
- Koláč nechajte vychladnúť, pocukrujte ho a nakrájajte.
Leave a Reply