Úžasný jablkový koláč s čokoládou a kyslou smotanou: U nás doma vždy zmizne ako blesk!

Potrebujeme:
  • 4-5 veľkých jabĺk
  • 2,5 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 šálka vlažného mlieka
  • ½ šálky oleja
  • 2 vajcia
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 prášok do pečiva
  • džem, kyslá smotana a čokoláda

Postup:
  1. Jablká očistite a nastrúhajte nahrubo (asi 700 g). V miske zmiešame všetky prísady: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu, kakao (voliteľné), sódu bikarbónu, prášok do pečiva.
  2. Pridajte jablká a spojte. Väčší plech (asi 30×40) vyložte papierom na pečenie, nalejte cesto a pečte pri 180 °C asi 30 minút. Ak máte menší plech, koláčik bude vyšší, pečte ho dlhšie pri nižšej teplote 170 °C, až sa prepečie.
  3. Po upečení ho potrite ľubovoľným džemom a na vrch dajte roztopenú čokoládu zmiešanú s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Podeľte sa o tento recept aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*