Úžasný Krakovský tvarohový koláčik, ktorý sa hodí ideálne ku káve na nedeľu! Takýto ste určite ešte nejedli!

Príprava

  1. 125g zmäknutého masla rozmiešajte so 125g práškového cukru. Pridajte 1 vajce, vanilku a premiešajte. Pomocou preosiatej múky vymieste cesto a vložte ho na 1 hodinu do chladničky.
  2. Z cesta si odrežte väčšiu polovicu a vyvaľkajte na požadovanú veľkosť plechu. Položte ho na vystlatý plech papierom na pečenie a poprepichujte vidličkou na niekoľkých miestach. Cesto dajte na ďalších 30 minút do chladničky.
  3. Po uplynutí času vložte plech aj s cestom do rúry predhriatej na 180 stupňov na 12-15 minút.
  4. Na plnku si vymiešajte tvaroh v mixéri aby získal jemnú konzistenciu.
  5. Rozmiešajte si v mixéri zvyšok zmäknutého masla s 200g práškového cukru.
  6. Pokračujte s miešaním a pridávajte k tomu po 1 žĺtku a 1 lyžici tvarohu, kým neminiete všetko.
  7. Rozšľahajte si vaječné bielka so štipkou soli. Následne pridajte 50g práškového cukru a vyšľahajte si hustú penu. Nezabudnite ani na hrozienka a škrob.
  8. Do tvarohovej zmesi pridajte bielkovú zmes a jemne premiešajte.
  9. Na hotový koláč naneste tvarohovú plnku až po horné okraje plechu.
  10. Zvyšné cesto rozvaľkajte, narežte na tenké prúžky a položte ich na vrch do mriežkovaného tvaru.
  11. Koláč vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 50 minút. Po dopečení vypnite a otvorte rúru a nechajte tam cheesecake oddychovať ešte 1 hodinu.

V prípade, že sa vám zažiada aj sladkej polevy navyše, zmiešajte si citrónovú šťavu s práškovým cukrom a potrite si koláčik. Jedna báseň!

Nezabudnite recept zdieľať so svojimi priateľmi!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*