Príprava
- 125g zmäknutého masla rozmiešajte so 125g práškového cukru. Pridajte 1 vajce, vanilku a premiešajte. Pomocou preosiatej múky vymieste cesto a vložte ho na 1 hodinu do chladničky.
- Z cesta si odrežte väčšiu polovicu a vyvaľkajte na požadovanú veľkosť plechu. Položte ho na vystlatý plech papierom na pečenie a poprepichujte vidličkou na niekoľkých miestach. Cesto dajte na ďalších 30 minút do chladničky.
- Po uplynutí času vložte plech aj s cestom do rúry predhriatej na 180 stupňov na 12-15 minút.
- Na plnku si vymiešajte tvaroh v mixéri aby získal jemnú konzistenciu.
- Rozmiešajte si v mixéri zvyšok zmäknutého masla s 200g práškového cukru.
- Pokračujte s miešaním a pridávajte k tomu po 1 žĺtku a 1 lyžici tvarohu, kým neminiete všetko.
- Rozšľahajte si vaječné bielka so štipkou soli. Následne pridajte 50g práškového cukru a vyšľahajte si hustú penu. Nezabudnite ani na hrozienka a škrob.
- Do tvarohovej zmesi pridajte bielkovú zmes a jemne premiešajte.
- Na hotový koláč naneste tvarohovú plnku až po horné okraje plechu.
- Zvyšné cesto rozvaľkajte, narežte na tenké prúžky a položte ich na vrch do mriežkovaného tvaru.
- Koláč vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 50 minút. Po dopečení vypnite a otvorte rúru a nechajte tam cheesecake oddychovať ešte 1 hodinu.
V prípade, že sa vám zažiada aj sladkej polevy navyše, zmiešajte si citrónovú šťavu s práškovým cukrom a potrite si koláčik. Jedna báseň!
Nezabudnite recept zdieľať so svojimi priateľmi!
1 2
Leave a Reply