Úžasný pudingový koláč, pri ktorom sa každé sústo doslova rozplýva na jazyku.

  • Veľmi jemný pudingový koláč. Pripravíte ho z jednoduchých surovín a za pár minút.

Všetko, čo potrebujete:
  • 280 g hladkej múky
  • kryštálový cukor 150 g
  • 3 vajcia
  • vanilka podľa chuti;
  • štipka soli
  • prášok do pečiva 15 g
  • rastlinný olej 150 g
  • kyslá smotana 50 g (s najvyšším obsahom tuku)
Na prípravu krému potrebujeme:
  • 1 vajce
  • mlieko 250 ml
  • kukuričný škrob 20 g
  • práškový cukor 60 g
  • maslo 25 g
  • citrónová šťava 1 polievková lyžica
  • citrónová kôra
  • štipka soli
  • Na ozdobenie torty môžete použiť mandľové plátky, nasekané orechy, práškový cukor alebo strúhanú čokoládu.
Postup:
  • 1. Najprv si pripravte krém.
  • 2. V miske zmiešajte všetky prísady okrem masla a vytvorte hustý krém. Podľa chuti pridajte vanilínový alebo vanilkový cukor. Nechajte vychladnúť a potom do krému vmiešajte vyšľahané maslo.
  • 3. Na cesto vyšľahajte vajcia s cukrom, soľou a vanilkou do peny.
  • 4. Vmiešajte kyslú smotanu, olej a dôkladne premiešajte.
  • 5. Preosejte múku, zmiešajte ju s práškom do pečiva a po častiach ju vmiešajte do cesta.
  • 6. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a nalejte doň cesto.
  • 7. Krém navrstvite do mikroténového vrecka, odstrihnite roh a po pásoch ho navrstvite na cesto (vytvorte mriežkovaný tvar) a jemne ho pritlačte do cesta.
  • 8. Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte približne 40 minút.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*