- Veľmi jemný pudingový koláč. Pripravíte ho z jednoduchých surovín a za pár minút.
Všetko, čo potrebujete:
- 280 g hladkej múky
- kryštálový cukor 150 g
- 3 vajcia
- vanilka podľa chuti;
- štipka soli
- prášok do pečiva 15 g
- rastlinný olej 150 g
- kyslá smotana 50 g (s najvyšším obsahom tuku)
Na prípravu krému potrebujeme:
- 1 vajce
- mlieko 250 ml
- kukuričný škrob 20 g
- práškový cukor 60 g
- maslo 25 g
- citrónová šťava 1 polievková lyžica
- citrónová kôra
- štipka soli
- Na ozdobenie torty môžete použiť mandľové plátky, nasekané orechy, práškový cukor alebo strúhanú čokoládu.
Postup:
- 1. Najprv si pripravte krém.
- 2. V miske zmiešajte všetky prísady okrem masla a vytvorte hustý krém. Podľa chuti pridajte vanilínový alebo vanilkový cukor. Nechajte vychladnúť a potom do krému vmiešajte vyšľahané maslo.
- 3. Na cesto vyšľahajte vajcia s cukrom, soľou a vanilkou do peny.
- 4. Vmiešajte kyslú smotanu, olej a dôkladne premiešajte.
- 5. Preosejte múku, zmiešajte ju s práškom do pečiva a po častiach ju vmiešajte do cesta.
- 6. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a nalejte doň cesto.
- 7. Krém navrstvite do mikroténového vrecka, odstrihnite roh a po pásoch ho navrstvite na cesto (vytvorte mriežkovaný tvar) a jemne ho pritlačte do cesta.
- 8. Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte približne 40 minút.
Leave a Reply