Potrebujeme:
Piškóta:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 5 lyžíc hladkej múky
- 1 lyžica nesladeného kakaového prášku
- 1 lyžičku prášku do pečiva
Krém:
- 1 bal. vanilkový puding
- 2,5 dl čerešňovej šťavy
- 1 dl vody
- 25 dkg masla
- 20 dkg práškového cukru
- čerešne
Vrch:
- 3 smotany na šľahanie a stužovače do šľahačky
Postup:
- Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Vaječné žĺtky sa vyšľaháme s cukrom. Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Nakoniec vmiešajte vyšľahaný tuhý sneh. Cesto navrstvíme na plech 30 × 35 cm, vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov, 20 minút – test špáradlom.
- Na krém uvaríme vanilkový puding v čerešňovej šťave a vode. Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom a vmieša sa do vychladeného pudingu. Vmiešame aj čerešne podľa chuti.
- Krém môžete vyrobiť aj len z čerešní, ktoré necháte rozvariť spolu so šťavou a nasadám zahustíte 2 balíky vanilkového pudingu. Ja robím obe verzie, maslovú aj túto bez masla.
- Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi- pudingový krém navrstvíme na cesto a na vrch rozotrieme šľahačku. Ozdobíme podľa vkusu.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply