V našich kuchyniach číha tichý zabijak, ktorý je oveľa škodlivejší ako alkohol a cigarety a my o ňom ani netušíme.

Málokto vie, ale korenie obsahuje veľa škodlivých zložiek vrátane umelých farbív, konzervačných látok a dokonca aj geneticky modifikovaných látok.

Korenie je kontaminované pri spracovaní, balení, skladovaní, lezie do nich rôzny hmyz, kontaminovať ich môže aj srsť a výkaly hlodavcov. Aby sa ich zbavili, výrobcovia sterilizujú korenie toxickými látkami, ako je etylénoxid.

V roku 1994 ho Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny klasifikovala ako karcinogén, teda rakovinotvornú látku, na základe laboratórnych experimentov môže spôsobiť genetické mutácie a poškodenie chromozómov.

Aký to môže mať efekt?

U ľudí poškodzuje najmä centrálny nervový systém, môže spôsobiť depresie, môže dráždiť aj oči a sliznice. Z dlhodobého hľadiska spôsobuje podráždenie očí, kože a slizníc, ako aj poruchy činnosti mozgu a nervového systému.

Ako sa môžeme chrániť?

Ak je to možné, kupujte organické a bio koreniny, ktoré neobsahujú škodlivé zložky, umelé farbivá a konzervačné látky.

Zdieľajte aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*