VANILKOVÉ POKUŠENIE: Cesto krehké ako obláčik a žiadna práca s náplňami a krémom. Ideálny ku kávičke…

Na koniec postupne pridávame preosiatu múku, ktorú po troške vmiešavame do cesta za stáleho mixovania.
Teraz prejdeme k príprave snehu z bielkov. Než ich začneme šľahať si pripravíme citrón a odšťavíme ho.
Bielky si pomocou mixéra klasicky vyšľaháme. Citrónovú šťavu následne pridáme k bielkom tesne pred tým, než vznikne tuhá bielková pena.

Pokiaľ máte radi citrónovú arómu, pokojne si do cesta pridajte trochu nastrúhanej kôry z citróna.
Na záver nám už len zostáva zmiešať sneh sa žĺtkovou hmotou. Sneh pomocou lyžice postupne a po troche pridávame k zmesi žĺtkov, vajec a múky a pomocou lopatky ho opatrne zapracujeme tak, aby nám nespadol.
Keď takto primiešame všetko sneh z bielkov, naše cesto je hotové.

Následne si ho vylejeme do formy na pečenie (v tomto recepte je použitá forma s vysokými stenami o rozmere cca 17 x 27 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov asi 45 minút.
Ak máte možnosť nastaviť si spôsob pečenia v rúre, zvoľte program s ohrevom zhora aj zdola.
Koláč pár minút pred dopečením pozorujte a ak začne na vrchu praskať a má zlatistú farbu, je hotový.
Koláč po upečení necháme chladiť v chladničke niekoľko hodín a pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.

Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*