Suroviny:
Cesto:
- 250 ml voda
- štipka soli
- 50 g margarín, maslo
- 150 g polohrubá múka
- 4 ks vajcia
Krém:
- 500 ml mlieko
- štipka soli
- 1 balíček zlatý klas
- 1 balíček puding vanilkový
- 100 g cukor kryštal
- 150 g maslo
Na posypanie: cukor práškový, cukor vanilkový
Postup prípravy
Najprv si vymažem plech tukom a vysypem múkou.
V hrnci zohrejem osolenú vodu a pridám do nej maslo.Keď sa voda zohreje,nemala by vrieť ani sa odparovať,prisypem naraz múku.Masu miešam,aby sa nevytvorili hrčky. Cesto vlastne odpaľujem. Asi 3-5 minút. Keď sa už neprichytáva na steny nádoby, v ktorej cesto odpaľujeme,premiestním ho do druhej nádoby a nechám vychladnúť. Po vychladnutí pridávam po celom vajíčku do cesta. Spracuvávam mixerom na najnižších obrátkach postupne všetky štyri vajíčka. Až kým nie je cesto pekné lesklé.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply