Vanilkové venčeky – každé sústo sa vám rozplynie na jazyku. Chutia naozaj božsky!

Suroviny:

Cesto:

  • 250 ml voda
  • štipka soli
  • 50 g margarín, maslo
  • 150 g polohrubá múka
  • 4 ks vajcia

Krém:

  • 500 ml mlieko
  • štipka soli
  • 1 balíček zlatý klas
  • 1 balíček puding vanilkový
  • 100 g cukor kryštal
  • 150 g maslo

Na posypanie: cukor práškový, cukor vanilkový

Postup prípravy

Najprv si vymažem plech tukom a vysypem múkou.
V hrnci zohrejem osolenú vodu a pridám do nej maslo.Keď sa voda zohreje,nemala by vrieť ani sa odparovať,prisypem naraz múku.Masu miešam,aby sa nevytvorili hrčky. Cesto vlastne odpaľujem. Asi 3-5 minút. Keď sa už neprichytáva na steny nádoby, v ktorej cesto odpaľujeme,premiestním ho do druhej nádoby a nechám vychladnúť. Po vychladnutí pridávam po celom vajíčku do cesta. Spracuvávam mixerom na najnižších obrátkach postupne všetky štyri vajíčka. Až kým nie je cesto pekné lesklé.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*