Potom ho vsuniem do mikroténového sáčku.Ono cesto je mazľavé a dosť ťažko sa s nim pracuje.To odrádza veľa kuchtičiek od pečenia tejto dobroty. Zo spodu sáčok otvorím zastrihnutím pomerne veľkého otvoru.Na druhej strane sáček zabezpečím zaviazaním kuchynským špagátikom.Takto pripravený ho vsuniem do tvarovacieho vrecka na cesto.S takto zabezpečeným a naplneným vreckom sa už pracuje dobre.Vytláčam kolieska,cez hviezdicovú trubičku.
Pred pečením si rúru vyhrejem na 200 stupňov.Pri pečení rúru nesmiete otvoriť aspoň10 minút!!!!!! Venčeky pečiem,asi 20 minút.Potom teplotu stiahnem na 170 stupňov a dopekám ešte 5-7 minút. Po vybratí nechám trochu schladiť.Ešte teplé ich prekrojím na polovicu ostrým nožom. Dobre sú upečené vtedy,ak majú vo vnútri vzdušné bublinky. Krém plním tiež cez vrecko na zdobenie.
Krém:
Uvaríme si vlastne puding do ktorého hneď za horúca primiešame vanilkový cukor a kryštálový cukor.Tiež pridáme malú lyžičku masla,aby sa nám na povrchu netvorila koža.Medzi prsty soli. Keď masa vychladne primiešame rumovú príchuť a maslo.Venčeky naplním plnkou cez ozdobné vrecko.Zakryjem vrchnou časťou. Nakoniec posypem práškovým cukrom. Takto pečiem vanilkové venčeky.
Leave a Reply