Veľa ľudí to robí zle! Takto uvaríte kukuricu k dokonalosti!

Najlepšie chutí niekde pri vode, ale je tam aj najdrahšia, na trhu ju zoženiete oveľa lacnejšie a oplatí sa urobiť si ju aj doma.
Osud dobre uvarenej kukurice je vopred daný.

Ak si kúpite dobrú kvalitu, úspech je už napoly vo vrecku. Ale ako vieme, ktorá z nich je dobrá? Základná podmienka: kúpiť čerstvú kukuricu. Kŕmna kukurica, nech akokoľvek chcete, nie je dobrá, vyhýbame sa jej za každú cenu.

Nekupujte tú, ktorej vonkajšie listy sú zvädnuté, suché alebo zožltnuté. Zelený list je už dobrý začiatok. Ak ju máte, oplatí sa trochu odtrhnúť zelenú šupku a pozrieť sa, ako vyzerajú kukuričné ​​zrná.

Podstatné je, aby klasy neboli „preliačené“, to znamená, že kukurica je už stará, ak toto vidíte, choďte ďalej. Nie je dobré, ak je príliš malá alebo príliš veľká, ale tiež nie je dobré, ak je veľmi, veľmi hustá.

Ak poškriabete klas a vytečie z neho biela, mliečna hmota, ste na správnej ceste, čo zvyčajne znamená čerstvú kukuricu. Ak je trubica ružovkastá/červená, vráťte ju späť, pretože ide o kŕmnu kukuricu. Je dobré, ak je trubica biela alebo žltá.

Tipy na varenie

Ak varíte mrazenú kukuricu, vložte ju do horúcej vody, kým nerozmrzne. Chuť kukurice bude oveľa lepšia, ak vnútro nádoby na varenie vysteliete listamy z kukurice a potom vložíte samotnú kukuricu.

Kukurica bude výborne chutiť, aj keď do vody na varenie vmiešame trochu tuku alebo masla a trochu cukru. Kukuričné ​​zrná si zachovajú svoju pôvodnú žltú farbu, ak sa do vody na varenie pred varením pridá niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Očistenú kukuricu vložíme do horúcej vody a varíme na miernom ohni. Do vody nepridávajte soľ, pretože zrnká ztvrdnú. Hotovú kukuricu posypte soľou a zjedzte ju tak.

Oplatí sa variť iba čerstvú, jemnú kukuricu. Tmavožltá kukurica so scvrknutými listami sa nikdy neuvarí domäkka. Kukuričný klas je čerstvý, keď z neho pri lisovaní kukuričného zrna vyteká mliečna tekutina.

Môžeme ju použiť varenú ako prílohu, alebo na doplnenie príloh, spolu s inou zeleninou, ako nálev; je veľmi obľúbenou prílohou do šalátov, ale dá sa konzervovať aj mrazením.

Zdieľajte článok aj so svojimi priateľmi a rodinou. Určite bude užitočný aj pre nich.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*