Veterník ako torta: Najchutnejší dezert pod slnkom!

Potrebné suroviny:
Krém:
  • 2 vajcia
  • 120 až 150 g práškového cukru
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 130 g masla
  • 8 g vanilkového cukru
Cesto:
  • 120 ml mlieka
  • 120 ml vody
  • 150 g pšeničnej múky
  • 4 vajcia
  • 1/2 lyžičky. soľ
  • 1 lyžička cukru
  • 80 g masla

Postup:
  1. Najskôr si pripravte krém, aby mal čas vychladnúť. Vajcia vyšľahajte s cukrom, kukuričným škrobom, mliekom a vanilkovým cukrom. Dôkladne premiešajte. Nalejte do hrnca a priveďte do varu, aby vznikol hustý krém. Odstavte z ohňa, preložte do misky, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
  2. Pripravte cesto. Mlieko a vodu nalejte do hrnca s ťažkým dnom a pridajte maslo. Postavte na oheň, prikryte pokrievkou a keď zmes začne vrieť, pridajte cukor, soľ a nakoniec múku. Neustále miešajte, kým sa vám nevytvorí tuhé cesto, ktoré sa neodlepuje od stien. Do cesta po jednom zašľahajte vajcia.
  3. Cesto rozdeľte na polovicu. Pripravte si formu, na dno dajte papier na pečenie a rozotrite prvú polovicu cesta. Pečte v rúre pri teplote 190 stupňov približne 25 minút. Druhú polovicu cesta upečte rovnakým spôsobom a nechajte vychladnúť.
  4. Nakoniec vyšľahajte vychladnutý krém so zmäknutým maslom. Na prvú polovicu cesta navrstvite krém, pridajte druhú polovicu cesta a posypte cukrom. Podávajte vychladené.
Dobrú chuť a nezabudnite tento recept zdieľať aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*