Vianočná maškrta, ktorá zo Slovenska úplne vymizla: Poznáme recept, ako ju pripraviť!

Potrebujeme:

20 vajec (3 celé vajcia a 17 žĺtkov)

2 dcl rumu

4 veľké lyžice cukru

1 malú lyžičku soli

1 kg polohrubej múky

práškový a vanilkový cukor na posyp.

Postup:

Cesto dobre vymiesime, aby bolo hladké, vyvaľkáme a necháme presušiť, aby sa nelepilo a znova ho vyvaľkáme na tenko. Potom nakrájame na stušky, pásiky. Tie dáme popreplietané dokopy a vložíme do dierkovanej varechy.

Vložíme do vriaceho oleja (masť). V hrnci musia byť celé pokryté. Ak okolo varechy prestane peniť, vtedy je to hotové. Varechu roztvoríme a necháme schladiť. Koláče posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*