Vlašský šalát na chlebíčky podľa našej babičky – najlepší recept!

Vlašský či parížsky, tieto šaláty sú stále veľmi obľúbene. Ponúkam vám náš recept na náš „vlašák“na chlebíčky

Suroviny

5 väčších uvarených zemiakov
200 g jemnej salámy
1 pohár sterilizovanej zeleniny (mrkva a hrášok)
sterilizované uhorky
majonéza
soľ, korenie
2 PL kečupu
1 PL plnotučnej horčice
2 PL oleja
1 PL octu
1 PL worchesterovej omáčky
1 PL kryštálového cukru

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zálievku: kečup, horčicu, olej, ocot, worchesterovú omáčku a cukor dáme do hrnca a na ohni za stáleho miešania spolu zvaríme. Zálievku necháme vychladnúť. Na pásiky nakrájame salámu, na kocky sterilizované uhorky (množstvo podľa chuti), mrkvu a zemiaky. Všetky vysypeme do väčšej misy, pridáme hrášok, vychladnutú zálievku, majonézu, soľ, korenie a zamiešame. Hotové necháme odležať v chladničke a podávame.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*