Vodný kameň z kanvice odstraňujem šikovným trikom. Žiadne dlhé drhnutie a čakanie!

Vodný kameň v kanvici vám môže odobrať pôžitok z popoludňajšieho pitia čaju. Našťastie sa tomuto problému dá ľahko predísť.

Kým však siahnete po octe alebo zmesiach na odstránenie vodného kameňa z obchodu, pouvažujte nad iným prípravkom, ktorý môže byť účinnejší. Ba čo viac, je veľmi pravdepodobné, že ho už máte v chladničke.

Odborníci sa zhodujú, že prirodzený proces tvorby vodného kameňa v kanvici nepredstavuje zdravotné riziko. Bohužiaľ to negatívne ovplyvňuje kvalitu teplých nápojov a plávajúce kúsky usadenín v čaji môžu našich hostí znechutiť.

Na šikovné odstránenie nečistôt používame najčastejšie kyselinu citrónovú alebo ocot. Tieto metódy sú účinné a osvedčené, ale existuje ešte jedna, ktorá je lepšia ako tieto dve.

Ako sa vyhnúť usádzaniu vodného kameňa v kanvici?

Skôr než začnete s odstraňovaním vodného kameňa z kanvice, pravdepodobne sa pýtate, či ste mohli nejako zabrániť vzniku tohto problému.

Aby sme na túto otázku odpovedali, musíme pochopiť základ vzniku tohto nevzhľadného ložiska, ktorý zahŕňa základné znalosti chémie. Vo vode sú ióny vápnika a horčíka.

Pri zahrievaní sa zrážajú vo forme uhličitanov a usadzujú sa na stenách kanvice. Efekt je viditeľný najmä vtedy, keď je používaná tzv tvrdá voda, teda voda s vysokou koncentráciou týchto minerálov. Žiaľ, na to nemáme vplyv.

Čistenie kanvice od vodného kameňa

Ako sa ukázalo, existuje ďalší produkt, ktorý je ideálny na odstránenie sedimentu z kanvice. Reč je o šupkách zo zemiakov. Vložte ich do kanvice, zalejte vodou a prevarte.

Vodný kameň odpadne zo stien kanvice sám bez zdĺhavého drhnutia a škrabania. Ak sa v kanvici nahromadila hrubá vrstva vodného kameňa, bude potrebné to zopakovať.

Zakaždým používajte nové šupy. Stačia 2-3 cykly, aby sa kanvica opäť leskla ako nová. Len nezabudnite, že táto metóda nebude fungovať pre plastové varné kanvice kvôli možnosti nevzhľadného zafarbenia.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*