Vrstvené, krémové lístkové cesto: Skvelý nápad na Veľkú noc!

  • Kto by odolal lahodnému krému? Kombinácia chrumkavého cesta a nebeského krému, ktorá vás jednoducho zasýti. Jeden z našich najobľúbenejších koláčov.
  • Čo keby sme vám povedali, že si ho môžete pripraviť aj doma a bude rovnako, ak nie viac, chutný ako tie, ktoré dostanete v cukrárni
  • Hoci na prvý pohľad to vyzerá ako pracný dezert, zďaleka to tak nie je. Zaobstarajte si ingrediencie a pustite sa do toho! Nebudete ľutovať.
Budete potrebovať:
  • 1 lístkové cesto
  • 100 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 150 g cukru
  • 6dl mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového cukru alebo vanilkového prášku

Postup:
  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Budete tiež potrebovať stredne veľký plech na pečenie, na ktorého zadnú stranu budete musieť položiť pláty. Upečiete ich takto.
  2. Väčšiu plochu alebo dosku si vysypte múkou a rozvaľkajte na nej vyvaľkané pláty cesta. Roztiahnite ich tak, aby cesto viselo 2 cm nad plechom na každej strane.
  3. Vložte do rúry a pečte približne 20 minút. Veľmi ľahko sa pripaľuje, preto buďte nablízku a kontrolujte ho.  Mali by ste urobiť 3 takéto pláty.
  4. Pomocou elektrického šľahača dobre vymiešajte maslo, cukor a vanilku. Odmerajte múku do misy, priebežne pridávajte mlieko a dobre premiešajte. Varte na miernom ohni na hustý krém. Keď vychladne, zmiešame ho s maslovým krémom.
  5. Na tácku položte upečený plát lístkového cesta a rozotrite naň polovicu krému. Naň položte ďalší plát a potom druhú polovicu krému. Nakoniec položte posledný plát cesta a vložte ho do chladničky. Pri podávaní posypte vrch práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*