Vrstvený koláč s makom od babičky: Parádny recept, príprava zaberie len 20 minút.

Postup:

Predhrejte rúru na 180 stupňov.

Mak a cukor sa zmiešajú. Ako chcete, môžeme tiež pridať strúhanú citrónovú kôru.

Na cesto zmiešame múku, soľ, cukor, vajcia, rozpustené maslo a toľko mlieka, aby ste získali pružné cesto.

Keď je cesto dostatočne pružné, rozvaľkáme, alebo roztiahneme ho na obdĺžnikový tvar – treba získať čo najtenšiu vrstvu (podobné, ako keď robíme ťahanú štrúdľu, ale nemusí byť až tak tenké). Potrieme rozpusteným maslom a dôkladne posypeme osladeným makom. Teraz preložíme ako keď skladali knihu – pravú a ľavú stranu smerom do stredu.

Potom opäť potrieme s rozpusteným maslom a posypeme makom, teraz preložíme vrchnú a spodnú časť smerom do stredu.

Potom opäť potrieme maslom, posypeme makom a zložíme ho ešte na polovicu.

Potrieme vrch maslom, prenesieme na plech vyložený papierom a pečieme po dobu asi 30 minút.

Upečený koláč môžeme poprášiť práškovým cukrom.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj: receptneked.hu

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*