Všetci ospevujú tieto rozmačkané zemiaky pečené so syrom a cesnakom: Skúsila som ich pripraviť k obedu a za 2 hodiny som piekla druhú várku, sú fantastické!

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, potom scedíme, olúpeme a roztlačíme. Keď vychladnú, pridáme salámu, oba druhy syra, cesnak, vajcia, petržlenovú vňať i bazalku. Rukami – ktoré sme si trochu namastili olejom tvarujeme z masy niečo ako karbonátky, ktoré môžeme jemne roztlačiť. Uložíme do vymastenej misy a dáme piecť do vyhriatej rúry- pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút – alebo kým povrch fašíriek nie je zlatistý.

Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*