Recept na domáce salko – stačia vám 3 ingrediencie a 15 minút vášho času.

Kondenzované mlieko je sladké, chutné a často užitočné pri pečení. Ako variť domáce kondenzované mlieko a to, čo potrebujete na to, zistíte práve teraz. Môžem povedať, že toto je veľmi rýchly a pomerne lacný recept. Navyše takto pripravené salko je oveľa zdravšie ako to čo kúpite v obchode.

Zloženie:

500 gramov práškového cukru
375 ml mlieka
40 gramov masla

Spôsob prípravy:

1. Vezmite si hrniec s vysokými stenami (mlieko sa počas varenia môže vykypieť a môže uniknúť z hrnca), nalejte mlieko, pridajte maslo a preosiaty cukor.
2. Necháme slabý oheň a miešame, kým sa maslo a cukor nerozpustí. Potom dajte na stredne vysoké teplo a priveďte do varu, akonáhle sa varí, za stáleho miešania, varíme 10 minút.
3. Nalejte do pohára, počkajte, kým sa ochladí, alebo ešte lepšie nechajte cez noc v chladničke. Kondenzované mlieko sa môže zdať vodnaté, ale keď sa ochladí, zhustne.

Tipy: domáce “salko” použijeme pri pečení, výrobe zmrzliny, likérov, zákuskov.

Bon appetit!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*