Všimli ste si na tomto mäse niečo zvláštne? Pravda vás určite šokuje…

Keď uvidíte odhalenie v nasledujúcom videu, dvakrát si rozmyslíte, či si v reštaurácii objednáte mäso… Ako ste si už určite prečítali, v súvislosti s mäsovým priemyslom sa objavili veľmi znepokojujúce a niekedy až nechutné odhalenia. Okrem nich však nedávno vyšlo najavo aj ďalšie – donedávna – dobre utajované tajomstvo: “tajomstvo lepidla na mäso”.

Greg zo spoločnosti Ballistic BBQ sa rozhodol pripraviť nasledujúce video, aby nám ukázal, čo nevedomky vkladáme do svojich tiel, a to ako do svojich, tak aj do tiel našich detí.

Steak, ktorý práve vidíte, je pripravený technikou “lepenia mäsa”, ktorá je veľmi obľúbená v mnohých reštauráciách. Filet mignon je v podstate umelo vyrobený zo všetkých zvyškov mäsa z reštaurácie (odtiaľ pochádza názov tejto techniky – znamená to, že zvyšky sa “zlepia”), samozrejme bez toho, aby to zákazník vedel.

Transglutamináza (alebo “lepidlo na mäso”) je biely prášok predávaný na kilogramy, ktorý sa používa na “zlepenie” kúskov hovädzieho, jahňacieho, kuracieho mäsa a dokonca aj rýb tak, aby hotový výrobok vyzeral ako pevný kus mäsa (alebo ryby).

Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi a dávajte si pozor na to, čo jete!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*