Výborná bábovka, ktorej neodoláte. Ak vyskúšate túto, inú už robiť nebudete! 

  • Všetko, čo musíte urobiť, je zmiešať a vložiť do formy. Ak chcete, môžete preliať čokoládou, fantastická pochúťka!

Ingrediencie:
  • 3 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 lyžicu kakaa


Postup:
  • 1. Vajcia s cukrom ušľaháme do peny, pridáme smotanu, vanilkový cukor a nakoniec múku spolu s práškom do pečiva.
  • 2. Vymiešame jednotné hladké cesto. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou.
  • 3. Do formy navrstvíme ½ cesta a do zvyšného vmiešame kakao. Tmavé cesto navrstvíme na svetlé a vyložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.
  • 4. Necháme chvíľu vychladnúť, vyklopíme a môžeme preliať čokoládovou polevou – ja som rozpustila čokoládu na varenie spolu s olejom a preliala cez bábovku. Prípadne ju môžete len posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť! Zdieľajte aj so svojou rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*