- Všetko, čo musíte urobiť, je zmiešať a vložiť do formy. Ak chcete, môžete preliať čokoládou, fantastická pochúťka!
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 250 g práškového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g polohrubej múky
- 1 bal. prášku do pečiva
- 1 lyžicu kakaa
Postup:
- 1. Vajcia s cukrom ušľaháme do peny, pridáme smotanu, vanilkový cukor a nakoniec múku spolu s práškom do pečiva.
- 2. Vymiešame jednotné hladké cesto. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou.
- 3. Do formy navrstvíme ½ cesta a do zvyšného vmiešame kakao. Tmavé cesto navrstvíme na svetlé a vyložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.
- 4. Necháme chvíľu vychladnúť, vyklopíme a môžeme preliať čokoládovou polevou – ja som rozpustila čokoládu na varenie spolu s olejom a preliala cez bábovku. Prípadne ju môžete len posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť! Zdieľajte aj so svojou rodinou.
Leave a Reply