Ingrediencie:
- 500 gramov polohr. múky
- 185 g masla izbovej teploty
- 7 g sušeného droždia
- 1 vaječný žĺtok
- ¾ šálky studeného mlieka
- štipka soli
Na náplň:
- 300 gramov maku
- 40 gramov cukru
- 1 šálka mlieka
Príprava:
- Najprv pripravte náplň. Mak rozdrvte, zmiešajte s mliekom a zmes varte 5 minút na miernom ohni. Odstavte z ohňa, prikryte a nechajte 1 hodinu odstáť. Potom ho preceďte, pridajte cukor a rozmixujte.
- Múku zmiešajte s droždím, cukrom a soľou. Maslo nakrájajte na kocky a pridajte ho do zmesi. Vmiešajte žĺtok a mlieko. Dobre vymiesime, zmes rozdelíme na dve časti a vložíme do plastového vrecka do chladničky.
- Potom na cesto naneste plnku, okraje plátu necháme prázdne a zrolujeme. Popichajte vidličkou. To isté urobte aj s druhou štrúdlou. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich rozšľahaným bielkom a dajte ich na 45 minút do chladničky.
- Vyšľahajte ďalší bielok a potrite ním studené štrúdle. Nechajte v chladničke cez noc.
- Predhrejte rúru na 180 °C a pečte pol hodinu dozlatista.
DOBRÚ CHUŤ!
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojou rodinou a priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply