INGREDIENCIE
- 4 ks vajcia
- 250 g jemný kryštálový cukor
- 230 g polohrubá múka
- 1/2 balíček prášok do pečiva
- 3 PL holandské kakao
- 100 ml vlažná voda
- 100 ml rastlinný olej
PLNKA:
- 2 konzervy jahodový kompót /410 g/
- 5 PL jahodový puding v prášku
- 200 g práškový cukor
- 250 g maslo
POLEVA:
- 200 g tmavá čokoládová poleva Dr Oetker
- NA POTRETIE PIŠKÓTY: jahodový lekvár
POSTUP
- Piškóta: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, rastlinný olej, vodu, múku s práškom do pečiva, preosiate kakao. Upečieme na plechu s papierom na pečenie, rozmer 25×36 cm. Necháme vychladnúť.
- Plnka: 2 plechovky jahôd precedíme, získame 500 ml šťavy, zmiešame s jahodovým pudingovým práškom a uvaríme na hustú kašu. Jahody si odložíme. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor, spolu vyšľaháme a po lyžiciach pridáme vychladnutú jahodovú kašu. Na záver pridáme jahody a prešľaháme.
- Papier z piškóty stiahneme, potrieme jahodovým lekvárom a plnkou.
- Povrch polejeme rozpustenou tmavou čokoládovou polevou. Odložíme do chladu, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nelámala.
Dobrú chuť!😋👌👌👩🍳
Zdroj: BlazenaSadovska
Leave a Reply