Výborné, kakaové rezy s jahodovým krémom: Neodoláte im!

INGREDIENCIE
  • 4 ks vajcia
  • 250 g jemný kryštálový cukor
  • 230 g polohrubá múka
  • 1/2 balíček prášok do pečiva
  • 3 PL holandské kakao
  • 100 ml vlažná voda
  • 100 ml rastlinný olej
PLNKA:
  • 2 konzervy jahodový kompót /410 g/
  • 5 PL jahodový puding v prášku
  • 200 g práškový cukor
  • 250 g maslo
POLEVA:
  • 200 g tmavá čokoládová poleva Dr Oetker
  • NA POTRETIE PIŠKÓTY: jahodový lekvár
POSTUP
  1. Piškóta: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, rastlinný olej, vodu, múku s práškom do pečiva, preosiate kakao. Upečieme na plechu s papierom na pečenie, rozmer 25×36 cm. Necháme vychladnúť.
  2. Plnka: 2 plechovky jahôd precedíme, získame 500 ml šťavy, zmiešame s jahodovým pudingovým práškom a uvaríme na hustú kašu. Jahody si odložíme. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor, spolu vyšľaháme a po lyžiciach pridáme vychladnutú jahodovú kašu. Na záver pridáme jahody a prešľaháme.
  3. Papier z piškóty stiahneme, potrieme jahodovým lekvárom a plnkou.
  4. Povrch polejeme rozpustenou tmavou čokoládovou polevou. Odložíme do chladu, najlepšie do druhého dňa. Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nelámala.
Dobrú chuť!😋👌👌👩‍🍳

Zdroj: BlazenaSadovska

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*