Výborné šuhajdy: Určite sa poteší celá rodina!

Suroviny
Poleva:
  • 250 g, – kvalitná čokoláda varová
  • 90 g masla
Plnka:
  • 150 ml mlieko
  • 150 g cukor práškový
  • 100 g orechy vlašské mleté
  • 100 g masla
  • 1 ks vajce
  • 50 g hrozienka
  • aróma rumová

Postup
  1. Pripravíme si suroviny a pomocky na prípravu šuhájd. V nádobre si rozpusíme maslo a čokoládu- pripravíme si polevu.
  2. Mlieko s cukrom sa zvarí, pridajú sa orechy vlašské mleté, maslo, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si na plech alebo dosku košíčky na šuhajdy. Začíname tak, že na spodok košíčka dáme trocha čokolády.
  4. Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes.
  5. Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie.
Prajeme príjemnú prípravu a dobrú chuť!

 

Autorka receptu: dorisa
Zdroj obrázka:minibazar

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*