Suroviny
Poleva:
- 250 g, – kvalitná čokoláda varová
- 90 g masla
Plnka:
- 150 ml mlieko
- 150 g cukor práškový
- 100 g orechy vlašské mleté
- 100 g masla
- 1 ks vajce
- 50 g hrozienka
- aróma rumová
Postup
- Pripravíme si suroviny a pomocky na prípravu šuhájd. V nádobre si rozpusíme maslo a čokoládu- pripravíme si polevu.
- Mlieko s cukrom sa zvarí, pridajú sa orechy vlašské mleté, maslo, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť.
- Pripravíme si na plech alebo dosku košíčky na šuhajdy. Začíname tak, že na spodok košíčka dáme trocha čokolády.
- Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes.
- Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie.
Prajeme príjemnú prípravu a dobrú chuť!
Autorka receptu: dorisa
Zdroj obrázka:minibazar
Leave a Reply