Úžasné čokoládové trubičky, ktoré poznám a pripravujem pod názvom Parížske trubičky. Sú z krehkého cesta, plnené šľahačkou a máčajú sa v čokoláde.
Ponúkam vám aj recept na maslovú plnku, ktorá je na plnenie tiež vynikajúca.
Potrebujeme:
- 350 gramov hladká múka
- 150 gramov práškový cukor
- 180 gramov maslo
- 70 gramov mleté orechy
- 1 vajce
- 1 kus žĺtok
- 1 polievková lyžica kakao
Plnenie 1:
- 250 ml smotana na šľahanie
- 7 dkg nastrúhanej čokolády
Plnka číslo 2:
- 20 dkg maslo
- 20 dkg práškový cukor
- 14 dkg mleté orechy
- trocha rum
Na koniec:
- čokoládová poleva na namáčanie
Postup:
- Zo surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, radielkom pokrájame na obdĺžniky 4 x 6 cm a natáčame na suché kovové / plechové / trubičky, na spoji pritlačíme, pečieme na slabo vymastenom plechu pri teplote 160 stupňov asi 10 minút. Sledujeme.
- Plnka 1: Smotanu s čokoládou privedieme do varu a necháme dobre vychladiť, vychladenú vyšľaháme a naplníme trubičky.
- Maslový krém: Vymiešame maslo, cukor, orechy a rum, plníme trubičky. Potom namočíme do čokolády. 🙂 Mňamka…
Prajeme vám dobrú chuť!
Leave a Reply