Výborné trubičky, plnené čokoládovou šľahačkou a máčané v čokoláde: Dokonalá cukrovinka na sviatky!

Úžasné čokoládové trubičky, ktoré poznám a pripravujem pod názvom Parížske trubičky. Sú z krehkého cesta, plnené šľahačkou a máčajú sa v čokoláde.

Ponúkam vám aj recept na maslovú plnku, ktorá je na plnenie tiež vynikajúca.

Potrebujeme:

  • 350 gramov hladká múka
  • 150 gramov práškový cukor
  • 180 gramov maslo
  • 70 gramov mleté orechy
  • 1 vajce
  • 1 kus žĺtok
  • 1 polievková lyžica kakao

Plnenie 1:

  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 7 dkg nastrúhanej čokolády

Plnka číslo 2:

  • 20 dkg maslo
  • 20 dkg práškový cukor
  • 14 dkg mleté orechy
  • trocha rum

Na koniec:

  • čokoládová poleva na namáčanie

Postup:

  1. Zo surovín vypracujeme cesto, vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm, radielkom pokrájame na obdĺžniky 4 x 6 cm a natáčame na suché kovové / plechové / trubičky, na spoji pritlačíme, pečieme na slabo vymastenom plechu pri teplote 160 stupňov asi 10 minút. Sledujeme.
  2. Plnka 1: Smotanu s čokoládou privedieme do varu a necháme dobre vychladiť, vychladenú vyšľaháme a naplníme trubičky.
  3. Maslový krém: Vymiešame maslo, cukor, orechy a rum, plníme trubičky. Potom namočíme do čokolády. 🙂 Mňamka…

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*