INGREDIENCIE NA KOLÁČ:
- 5 vajec
- 3/4 šálky cukru
- štipka soli
- 1 šálka ( 125 g ) preosiatej polohr.múky
- 1 polievková lyžica škrobu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
VÝROBA:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli, kým nezdvojnásobia svoj objem.
- Do samostatnej misy pridáme preosiatu celozrnnú múku, škrob a prášok do pečiva a dôkladne premiešame. Pridáme k vyšľahaným vajciam a dôkladne premiešame. Nalejte do formy s rozmermi 22×33 cm (alebo podobnej) a rozotrite.
- Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
PRÍSADY NA KRÉM:
- 2 jahodové želé
- 350 ml horúcej vody
- 450 g rozmixovaných jahôd
- 500 ml studenej 30% alebo 36% smotany
- 1 PL práškového cukru
VÝROBA:
- Horkou vodou zalejte želé, dôkladne premiešajte, pridajte blanšírované jahody, dôkladne premiešajte a odložte do chladu. Do smotany pridáme práškový cukor a vyšľaháme. Počas šľahania pridáme vychladnuté želé, dôkladne premiešame, aby sa spojilo, a odstavíme, aby mierne stuhlo.
- Tortu rozrežeme na polovicu. Na spodnú polovicu torty nalejte mierne stuhnutú zmes a rozotrite ju. Na vrch položte druhú polovicu rozkrojeného koláča, zľahka pritlačte, posypte práškovým cukrom a vložte do chladničky.
Leave a Reply