Výborný jahodový koláčik, ktorý je na tieto teplé dni ako stvorený!

INGREDIENCIE NA KOLÁČ:
  • 5 vajec
  • 3/4 šálky cukru
  • štipka soli
  • 1 šálka ( 125 g ) preosiatej polohr.múky
  • 1 polievková lyžica škrobu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
VÝROBA:
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli, kým nezdvojnásobia svoj objem.
  2. Do samostatnej misy pridáme preosiatu celozrnnú múku, škrob a prášok do pečiva a dôkladne premiešame.  Pridáme k vyšľahaným vajciam a dôkladne premiešame. Nalejte do formy s rozmermi 22×33 cm (alebo podobnej) a rozotrite.
  3. Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
PRÍSADY NA KRÉM:
  • 2 jahodové želé
  • 350 ml horúcej vody
  • 450 g rozmixovaných jahôd
  • 500 ml studenej 30% alebo 36% smotany
  • 1 PL práškového cukru
VÝROBA:
  1. Horkou vodou zalejte želé, dôkladne premiešajte, pridajte blanšírované jahody, dôkladne premiešajte a odložte do chladu. Do smotany pridáme práškový cukor a vyšľaháme. Počas šľahania pridáme vychladnuté želé, dôkladne premiešame, aby sa spojilo, a odstavíme, aby mierne stuhlo.
  2. Tortu rozrežeme na polovicu. Na spodnú polovicu torty nalejte mierne stuhnutú zmes a rozotrite ju. Na vrch položte druhú polovicu rozkrojeného koláča, zľahka pritlačte, posypte práškovým cukrom a vložte do chladničky.
HOTOVO! Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*