- Má rovnako veľa priaznivcov ako odporcov. Niet však pochýb o tom, že pečeň (bravčová, hovädzia, hydinová, teľacia) je produkt s veľkou výživovou hodnotou.
Potrebujete:
- Kuraciu pečeň
- jablká
- mlieko na namáčanie
- soľ
- majoránka na dochutenie
- nové korenie
- bobkový list
- hladká múka na obalenie
- množstvo všetkých ingrediecí podľa Vašej chuti
Postup:
- Z hydinovej pečene odstráňte žily a blany, opláchnite studenou vodou, osušte a vložte do misky s mliekom, aby sa namočila aspoň na hodinu, alebo ešte lepšie na 3-4 hodiny.
- Do mlieka pridajte niekoľko zrniek nového korenia a bobkových listov.
- Po uplynutí tohto času nakrájajte pečeň na menšie kúsky a každý z nich obalte v hladkej múke, zmiešanej so štipôčkou soli. Na panvici orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a kúsky jabĺk (mali by byť pevné a mierne kyslé).
- Pridajte pečeň a niekoľko minút ju opekajte zo všetkých strán, na konci ju posypte majoránkou a osoľte (príliš skoré solenie spôsobuje, že pečeň je tvrdá a má horký “nádych”).
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply