Výborný recept na kuraciu pečeň s cibuľkou a jablkami: Je to jednoduchý a chutný nápad na obed alebo večeru, ktorý sa hodí k čerstvému chlebu aj zemiakovej kaši.

  • Má rovnako veľa priaznivcov ako odporcov. Niet však pochýb o tom, že pečeň (bravčová, hovädzia, hydinová, teľacia) je produkt s veľkou výživovou hodnotou.
Potrebujete:
  • Kuraciu pečeň
  • jablká
  • mlieko na namáčanie
  • soľ
  • majoránka na dochutenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • hladká múka na obalenie
  • množstvo všetkých ingrediecí podľa Vašej chuti

Postup:
  1. Z hydinovej pečene odstráňte žily a blany, opláchnite studenou vodou, osušte a vložte do misky s mliekom, aby sa namočila aspoň na hodinu, alebo ešte lepšie na 3-4 hodiny.
  2. Do mlieka pridajte niekoľko zrniek nového korenia a bobkových listov.
  3. Po uplynutí tohto času nakrájajte pečeň na menšie kúsky a každý z nich obalte v hladkej múke, zmiešanej so štipôčkou soli. Na panvici orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a kúsky jabĺk (mali by byť pevné a mierne kyslé).
  4. Pridajte pečeň a niekoľko minút ju opekajte zo všetkých strán, na konci ju posypte majoránkou a osoľte (príliš skoré solenie spôsobuje, že pečeň je tvrdá a má horký “nádych”).

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*