Výborný tvarohový koláčik s čerstvými jahodami: Obľúbený koláč mojej mamy!

Budeme potrebovať:
Cesto:
  • 3 ks vajcia
  • 1 lyžica voda
  • 80 g kr. cukor
  • 1 lyžica kakao
  • 1 lyžica olej
  • 150 g polohrubá múka
  • 1/2 lyžičky prášok do pečiva
Krém:
  • 750 g tvrdý tvaroh
  • 120 g kr. cukor
  • 1 bal. vanilkový puding
  • 300 ml mlieko
Vrch:
  • 1 kg jahody
  • 1 bal. červené želé

Postup:
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme vodu, olej a nakoniec aj polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.
  3. V mlieku necháme rozpustiť cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh mixérom vyšľaháme (môžeme pridať práškový cukor – podľa chuti) a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.
  4. Plnku navrstvíme na upečený plát cesta. Na tvarohovú náplň naukladáme jahody, ktoré zalejeme pripraveným tortovým želé. Želé si pripravíme podľa návodu na obale – každé želé je iné, preto je potrebné sa presne riadiť pokynmi, ktoré uvádza výrobca.
  5. Odložíme do chladničky na minimálne 2-3 hodiny a podávame.
Dobrú chuť! 😋👌👌 Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*