To, čo jeme alebo nejeme, výrazne prispieva k rastu alebo redukcii nádorov. Nemecký fyziológ Dr. Otto Wartburg a ďalší zdravotníci zistili, že cukor vyživuje rakovinové bunky už v roku 1900.
Tento fakt je známy už od roku 1920, no lekári to svojim pacientom nehovoria, alebo len zriedka. Navyše sa nestačí vyhýbať cukru, pretože aj spracované potraviny sú plné cukru a sťažujú boj s nádormi.
Nedávny článok publikovaný v Nature Medicine tiež predpokladá, že spracovaný cukor zvyšuje rast rakovinových buniek.
Výsledky sú také hmatateľné, že vedci z University College London (UCL) experimentovali s novým typom metódy detekcie rakoviny založenej na špecifickej forme MRI.
Skener, ktorý skupina vedcov urobila citlivým, deteguje glukózu v tele – rakovinové bunky počas testu žiaria jasnejšie, ak obsahujú veľké množstvo cukru.
“Vieme, že inzulín spôsobuje vedľajšie účinky v rôznych tkanivách, ale obzvlášť znepokojujúce je, ako naň reagujú rakovinové bunky,” hovorí Dr. Lewis Cantley. – Ak je v tele nádor, glukóza migruje do nádoru namiesto zdravých tkanív v tele, ktoré ju využíva na rast.
Z uvedeného je zrejmé, že je veľmi dôležité vyhýbať sa cukru, jesť viac zeleniny a rastlinných bielkovín a zdržať sa konzumácie spracovaných potravín, pretože telo sa dokáže samo vyliečiť, ak sa mu cukor odoberie, a to ako v rámci prevencie, tak aj liečbe rakoviny.
Zdieľajte príspevok aj so svojimi známymi.
Leave a Reply