VYNIKAJÚCE bravčové mäso z rúry – tento recept robíme doma už roky a nevieme si ho vynachváliť!

POTREBNÉ PRÍSADY

750g bravč.stehna(alebo kuracie prsia),

4 vajcia,

soľ,

strúhanka,

olej na vysmážanie

Šťava:

200ml vody

1 pol.lyžica horčice,

1 pol. lyžica kečupu,

1 pol. lyžica masla,

1 pol lyžica oleja,

1 čaj.lyžička vegety a mletého čierneho korenia ( nie na kopec)

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na rezne, naklepeme,osolíme, obalíme v strúhanke a ešte raz naklepeme.

Vajcia rozšľaháme, mierne osolíme a obalíme v nich strúhankové rezne.

Hneď vysmážame v oleji a ukladáme opražené šikmo na plech.

Vysmažíme a pripravíme si šťavu na podliatie : do misky si dáme všetky suroviny a zalejeme horúcou vodou, aby sa nám roztopilo maslo. Odporúčam urobiť aspoň 1 a pol dávky až dve.

S pripravenou šťavou podlejeme rezne, zakryjeme alobalom a pečieme asi 1/2 hod.na 220°C

Pokračovanie >

 

 

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*