Budeme potrebovať:
9 lyžíc – voda
200 g – práškový cukor
150 g – mleté vlašské orechy, mandle alebo lieskové orechy
250 g – zomleté sušienky
170 g – maslo
100 g – horká čokoláda
trocha rumu
Glazúra:
100 g – čokoláda na varenie
trocha oleja
Postup:
1.
Do hrnca si dáme vodu, cukor a zahrejeme na miernom ohni. Keď máme cukor rozpustený, pridáme maslo a odstránime z tepla. Miešame, kým sa maslo nerozpustí.
2.
Keď máme maslo rozpustené, pridáme orechy a sušienky. Dôkladne hmotu spojíme.
3.
Takto pripravenú hmotu rozdelíme na 2 časti.
4.
Do jednej pridáme čokoládu, ktorú sme si rozpustili nad parou. Do druhej pridáme rum (podľa chuti).
5.
Pripravíme si formu a vyložíme ju potravinárskou fóliou. Navrstvíme čokoládovú hmotu. Na čokoládovú hmotu navrstvíme druhú polovicu hmoty, do ktorej sme pridali rum a pekne uhladíme.
6.
Pripravíme si glazúru. Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme trochu oleja. (môžeme pridať aj smotanu na šľahanie, aby bola glazúra krémová). Navrstvíme na vrch a dáme do chladničky vychladiť (najlepšie na celú noc). Na druhý deň nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!
Leave a Reply