Vynikajúce čokoládové kocky BEZ PEČENIA a bez použitia mixéra. 20 minút a skvelý dezert je hotový!

Budeme potrebovať:

9 lyžíc – voda
200 g – práškový cukor
150 g – mleté vlašské orechy, mandle alebo lieskové orechy
250 g – zomleté sušienky
170 g – maslo
100 g – horká čokoláda
trocha rumu

Glazúra:

100 g – čokoláda na varenie
trocha oleja

Postup:

1.

Do hrnca si dáme vodu, cukor a zahrejeme na miernom ohni. Keď máme cukor rozpustený, pridáme maslo a odstránime z tepla. Miešame, kým sa maslo nerozpustí.

2.

Keď máme maslo rozpustené, pridáme orechy a sušienky. Dôkladne hmotu spojíme.

3.

Takto pripravenú hmotu rozdelíme na 2 časti.

4.

Do jednej pridáme čokoládu, ktorú sme si rozpustili nad parou. Do druhej pridáme rum (podľa chuti).

5.

Pripravíme si formu a vyložíme ju potravinárskou fóliou. Navrstvíme čokoládovú hmotu. Na čokoládovú hmotu navrstvíme druhú polovicu hmoty, do ktorej sme pridali rum a pekne uhladíme.

6.

Pripravíme si glazúru. Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme trochu oleja. (môžeme pridať aj smotanu na šľahanie, aby bola glazúra krémová). Navrstvíme na vrch a dáme do chladničky vychladiť (najlepšie na celú noc). Na druhý deň nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!

Pokračovanie >

Written By
More from Redakcia
Dokonalé koláčiky zo šľahačkového cesta, ktoré si okamžite zamilujete!
Akonáhle prvýkrát ochutnáte tieto koláčiky zo šľahačkového cesta, potom už nikdy viac...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *