
Jednoduchý recept na slivky pod drobenkou.
Len 4 prísady:
Slivky a klasická drobenka z celozrnnej múky, práškového cukru a masla. Príprava je jednoduchá a rýchla. Asi za 50 minút máme slivkový koláč hotový. Porcia na obdĺžnikovú formu s rozmermi 15×23 cm.

Zloženie:
- 600g sliviek
- 150g polohrubej múky
- 100g práškového cukru
- 100g masla
Príprava:
- Slivky opláchnite, osušte a zbavte jadierok. Obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 15×23 cm ľahko vymastite maslom. Polovice sliviek vložte do formy šupkou nahor.
- Do misky nasypte múku a práškový cukor. Studené maslo nakrájajte na malé kocky a pridajte k suchým prísadám. Celú zmes prstami premiesime na drobenku.
- Drobenku rozotrite na slivky. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 40 minút. Odstráňte, posypte práškovým cukrom a podávajte teplé, samotné alebo s kopčekom smotanovej zmrzliny.
- Drobenka chutí výborne aj za studena.
Dobrú chuť!
Leave a Reply