Vynikajúci dezert z piškótov a fantastického krému. Úplne jednoduchý a pritom tromfne aj pečené zákusky.

  • Odporúčam zdvojnásobiť dávku!

Potrebujeme:
  • 150 g dlhých piškót
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 400 ml kyslej smotany
  • 200 g cukru
  • 1 vrecúško želatínového stužovača za studena
  • 500 ml sladkej kyslej smotany na šľahanie
  • 100 g mletých sušienok podľa vášho výberu
  • 300g jahody
  • 100 g strúhanej čokolády

Postup:
  1. Piškóty namočíme v mlieku a uložíme na dno plechu alebo tortovej formy. Kyslú smotanu vymiešame s cukrom.
  2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku, pričom počas šľahania primiešame aj kyslú smotanu a nakoniec vmiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu na obale – môžete použiť aj obyčajnú želatínu.
  3. Časť krému si odložíme do misky bokom a zmiešame s drvenými sušienkami, natrieme na máčané piškóty.
  4. Nakoniec si zvyšný krém zmiešame s jahodami a nanesieme na vrch dezertu. Posypeme čokoládovými hoblinkami a podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*