- Odporúčam zdvojnásobiť dávku!
Potrebujeme:
- 150 g dlhých piškót
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 400 ml kyslej smotany
- 200 g cukru
- 1 vrecúško želatínového stužovača za studena
- 500 ml sladkej kyslej smotany na šľahanie
- 100 g mletých sušienok podľa vášho výberu
- 300g jahody
- 100 g strúhanej čokolády
Postup:
- Piškóty namočíme v mlieku a uložíme na dno plechu alebo tortovej formy. Kyslú smotanu vymiešame s cukrom.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku, pričom počas šľahania primiešame aj kyslú smotanu a nakoniec vmiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu na obale – môžete použiť aj obyčajnú želatínu.
- Časť krému si odložíme do misky bokom a zmiešame s drvenými sušienkami, natrieme na máčané piškóty.
- Nakoniec si zvyšný krém zmiešame s jahodami a nanesieme na vrch dezertu. Posypeme čokoládovými hoblinkami a podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply