Vynikajúci krémový koláč, ktorému nikto nepovie nie!

Ingrediencie:
  • 400 g hladkej múky špeciál
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g tuku Palmarín – ( 75% tuk)
  • 1-2 PL kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 3-5 PL mlieka – podľa potreby aby sa dalo vypracovať vláčne cesto
Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 balíky dlhých piškót (môžu byť aj okrúhle piškóty, ja však používam dlhé)
  • malinový alebo jahodový sirup na poliatie piškót (tentokrát som vyskúšala uvarenú kávu s rumom 150 ml kávy a 2 PL rumu)
  • 100 g čokolády na varenie
  • 60-70 g Cery.

Postup:
  1. Zo surovín si vypracujem cesto. Rozdelím ho na dve rovnaké časti. Každú rozvaľkám na obdlžník vo veľkosti asi 30×38 cm. Pláty pečiem na papieri na pečenie ale na opačnej strane plechu. Pečiem pri teplote 175 stupňov 13 minút. Po upečení ich zosuniem z plechu a nechám dobre vychladnúť.
  2. Pripravím si krém. V mlieku rozmiešam múku, pridám vanilkové cukry a uvarím kašu. Vyšľahám si maslo s cukrom a postupne primiešam po častiach takmer vychladnutú kašu. Keďže som piškóty tentokrát polievala rumovou kávou a nie sirupom, tak som aj do krému priliala trochu rumu.
  3. Vychladnutý plát cesta si natriem polovicou krému a uložím piškóty. Každú piškótu polejem lyžičkou vychladnutej kávy s rumom (alebo sirupom) a natriem druhou časťou krému. Priložím plát, zaťažím a dám stuhnúť. Potom vrch polejem polevou pripravenou z čokolády a Cery.
  4. Poznámka: Nezľaknúť sa že sú pláty tvrdé ako drevo :))) ony zmäknú. Zákusok je dobre preto pripraviť v predstihu, nakoľko potrebuje čas aby pláty od krému odmäkli. Najmenej 24 hodín je dobre aby postál. Potom až krájať. Čo sa týka použitia kávy s rumom, viac nám chutil zákusok s piškótami poliatymi so sirupom 🙂
Dobrú chuť!

 

Autorka  receptu: Eva

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*