Vynikajúci smotanový koláč s ríbezľovým džemom a úžasnou polevou!

Ingrediencie
Kakaová piškóta:
  • 6 veľkých vajec L.
  • 200 g cukru + vanilkový cukor
  • 180 g pšeničnej polohr. múky
  • 40 g kukuričného škrobu alebo zemiakovej múky
  • 35 g horkého kakaa
Na kakaovú polevu:
  • 100 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 50 g kakaa
  • 4 polievkové lyžice mlieka
  • Džem z čiernych ríbezlí
Na krém:
  • 1 liter hustej smotany, 3 lyžice práškového cukru
  • 8 plátkov želatíny

Príprava
  1. Kakaová piškóta: Predhrejte rúru na teplotu 170 stupňov hore/dole.
  2. Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom šľaháme na svetlú hmotu pri vysokých otáčkach asi 10 minút. Potom pridajte múku, škroby a horké kakao a jemne premiešajte vareškou. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme asi 40 minút. Po upečení necháme piškótu vychladnúť.
  3. Potom nakrájajte na dĺžku a oba pláty namažte džemom z čiernych ríbezlí.
  4. Príprava kakaovej polevy: V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme cukor, kakao a mlieko. Všetko spolu dobre premiešame, ale nevaríme!
    Poleva je hotová, nalejeme ju priamo na vrchnú piškótu a rozotrieme, potom necháme na chladnom mieste stuhnúť.
  5. Príprava krému: Studenú smotanu vylejeme do čistej misy spolu s cukrom a na polovicu vyšľaháme dotuha. Počas tejto doby musíme želatínu namočiť do studenej vody. Potom želatínu scedíme a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnutú želatínu vlejeme do krému a na vysokých otáčkach spojíme. Krém je hotový, dáme na piškótu.
  6. Vrchnú časť polevy nakrájame na kúsky.
  7. Potom dáme na krém, nakrájame a koláč je hotový.

Prajeme dobrú chuť! 😋👌👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*