Vynikajúci snehový koláč s jablkami: Mňamka!

Potrebné ingrediencie:
  • 160 g hladkej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g masla alebo tuku
  • 2 žĺtky
Náplň:
  • 500 g očistených jabĺk
  • 60 g cukru
Sneh:
  • 4 vaječné bielky
  • 150 g cukrovej múčky

Postup prípravy:

  1. Korpus pečieme v sklenenej tortovej forme (ja pečiem v sklenenej tortovej forme s priemerom 28 cm), ktorú sme ľahko vymastili maslovým papierom. Cesto rozvaľkajte, preneste do formy a upravte. (Ak sa vám to nepodarí, môžete ho vytlačiť priamo do formy, ale cesto sa netrhá a dá sa pekne rozvaľkať a preniesť valčekom.)
  2. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C do ružova (ja som piekla 10 minút).
  3. Jablká nakrájajte na malé kúsky, pridajte cukor a podľa potreby niekoľko lyžíc vody a varte, kým nezmäknú. Vychladnuté jablká môžete vylepšiť štipkou škorice a lyžicou rumu. Na horúcu kôrku rozotrite jablkovú náplň a tuhú bielkovú zmes a koláč dokončite (160 °C 20 minút).
Dobrú chuť! 😊👌Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.

 

Autorka receptu: Ivana Nawratová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*