Potrebné ingrediencie:
- 160 g hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
- 50 g práškového cukru
- 100 g masla alebo tuku
- 2 žĺtky
Náplň:
- 500 g očistených jabĺk
- 60 g cukru
Sneh:
- 4 vaječné bielky
- 150 g cukrovej múčky
Postup prípravy:
- Korpus pečieme v sklenenej tortovej forme (ja pečiem v sklenenej tortovej forme s priemerom 28 cm), ktorú sme ľahko vymastili maslovým papierom. Cesto rozvaľkajte, preneste do formy a upravte. (Ak sa vám to nepodarí, môžete ho vytlačiť priamo do formy, ale cesto sa netrhá a dá sa pekne rozvaľkať a preniesť valčekom.)
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C do ružova (ja som piekla 10 minút).
- Jablká nakrájajte na malé kúsky, pridajte cukor a podľa potreby niekoľko lyžíc vody a varte, kým nezmäknú. Vychladnuté jablká môžete vylepšiť štipkou škorice a lyžicou rumu. Na horúcu kôrku rozotrite jablkovú náplň a tuhú bielkovú zmes a koláč dokončite (160 °C 20 minút).
Dobrú chuť! 😊👌Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Autorka receptu: Ivana Nawratová
Leave a Reply