Vynikajúci Zebra koláč! Majú ho radi malí aj veľkí. Kombinácia bielej a čiernej bude na tanieri skvele vypadať, o to viac vás prekvapí svojou chuťou.

Ako na to?

Príprava je jednoduchá, zebra dezert zvládnu bez problémov aj vaše dospievajúce deti. Najprv si pripravíme formu na pečenie (cca s priemerom 24 cm). Formu vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Zároveň si dáme predhriať rúru na 180 ° C.

Následne v jednej menšej miske zmiešame polohrubú múku, soľ a prášok do pečiva. Potom si pripravíme ďalšiu misku, o niečo väčšiu, a v tej zmiešame maslo s cukrom. Maslo s cukrom dôkladne miešame až do tej doby, než sa dokonale spoja a vznikne lahodná pena. Vhodné je si maslo z chladničky vybrať približne hodinu vopred, miešanie potom pôjde o poznanie ľahšie. Do vzniknutej maslovo-cukrovej peny postupne primiešavame vajcia a nakoniec tiež lyžičku vanilkovej arómy. Do tejto zmesi ďalej pomaly pridáme ingrediencie z druhej misky, teda múku so soľou a kypriacim práškom.

Na záver budeme potrebovať ešte tretiu misku, v ktorej zmiešame kakao, mlieko a cukor. Keď túto kakaovú zmes vytvoríme, vezmeme si hrnček a zo svetlého cesta odoberieme dva hrnčeky, ktoré pridáme do tmavej zmesi. Týmto krokom sú cesta hotové a ostáva už nám len ich dať do formy na pečenie, to je ale ten najdôležitejší krok. K tomu, aby ste vytvorili zebra dezert, je totiž potrebný malý trik, ktorý spočíva práve v tom, ako dávať jednotlivé cesta do formy.

Tajomstvo zebry odhalené

Pripravte si dve poliekové lyžice a môžeme ísť na to. Raz lyžicou naberiete svetlé cesto a položíte ho doprostred formy na pečenie. Následne druhú lyžicou naberiete rovnakým spôsobom tmavé cesto a položíte ho do formy na pečenie presne doprostred svetlého cesta, ktoré už sa medzitým trošku roztieklo do strán. Rovnakým spôsobom pokračujete stále ďalej, striedate vrstvy cesta, a zároveň takto vytvoríme zebru.

Nakoniec už nezostáva nič iné, než dať koláč do predhriatej rúry a piecť približne päťdesiat minút. Po upečení necháme dezert vo forme ešte zhruba pätnásť minút vychladnúť, potom ho z formy ľahšie vyberieme a môžeme podávať k popoludňajšej káve či čaji. Uvidíte, že zebra koláč bude mať veľký úspech a deti sa vás budú zvedavo pýtať, akože ste tú zebru vytvorili.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*