Vyrobila som si domáci kolagén, ktorý je 2 x lacnejší ako v obchode: Obnovuje elasticitu pokožky, udržiava kosti žien nad 40 rokov!

Kolagén je slovo, ktoré sa medzi ženami, ktorým záleží na svojom zdraví, skloňuje čoraz častejšie. Len čo som dovŕšila štyridsiatku, ľudia z môjho okolia okamžite začali spomínať na vrásky, starnutie atď.. Kolagén je slovo, ktoré mi šepkali moji priatelia.

„Pijem ho už nejaký čas, dá sa objednať cez internet,“ povedala moja najlepšia kamarátka, ktorá sa dobre „drží“ aj keď je odo mňa o päť rokov staršia.

Keďže som nikdy nebola zhrozená z vrások a starobu som vnímala ako výsadu, na kolagén som ani nepomyslela, no keď to začala spomínať moja sedemdesiatročná mama, trochu som „nastražila uši.

Totiž, keďže jej diagnostikovali osteoporózu, mamička dostala za úlohu piť kolagén. No keďže je to povaha, ktorá má rada len „prírodné veci“, rozhodla sa vyrobiť si domáci kolagén. Takto som si podľa jej receptu urobila týždennú zásobu kolagénu:

Potrebujete:

  • 1 dutá hovädzia stehenná kosť (s trochou mäsa), hoci môžu byť aj kuracie stehná
  • 3 mrkvy
  • 3 petržleny
  • 1 zeler
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 vetvička rozmarínu
  • soľ a korenie – podľa chuti.

Spôsob prípravy:

  1. Kosť som vložila do hrnca s vodou, nechala zovrieť a potom varila na malom ohni 5 hodín.  Po 5 hodinách som z dobre rozobratej kosti vytriasla dreň, pridal som zeleninu a nechala som všetko ešte 4 hodiny variť. Potom som precedila vodu a dala do pohárov a zeleninu som jedla na obed.
  2. Každý deň som pila 100 ml tejto vody, vývaru alebo čistého, prírodného kolagénu. Len som si to predtým zohriala a bolo to úžasné, ako keby som pila polievku (čo je pravda).
  3. Takže raz do týždňa pripravujem túto “polievku”, vývar, hovädziu, kuraciu – záleží od toho, čo je v mäsiarstve dostupné.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*