Vyrobte si jablčný ocot doma! Oveľa zdravší ako kupovaný v obchode!

Jablčný ocot je jednou z našich najzákladnejších ingrediencií a po soli a korení by nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Je veľmi zdravy a môže zabrániť mnohým chorobám.

Nekupujte jablčný ocot v obchode, namiesto toho si pripravte oveľa zdravšiu domácu verziu. Ak vyskúšate nasledujúci recept, môžete si ľahko dopriať zdravý jablčný ocot.

V japonskej štúdii, ktorej sa zúčastnilo 175 ľudí, sa skúmali účinky jablčného octu na zdravie. Dospeli k záveru, že ľudia, ktorí konzumovali jablčný ocot, schudli oveľa ľahšie ako tí, ktorí jablčný ocot ako doplnok stravy nepoužívali. Klinické štúdie tiež preukázali, že jablčný ocot účinne znižuje hladinu cukru v krvi.

Ako si ľahko vyrobiť zdravý jablčný ocot!

Zloženie:

  • 6-8 jabĺk v šupke
  • 2 polievkové lyžice medu
  • voda

Príprava:

  1. Jablká vložte celé do sklenenej nádoby so širokým hrdlom a zalejte ich takým množstvom vody, aby boli zakryté. Pridajte med a dobre premiešajte, kým sa nerozpustí. Navrch položte papierovú utierku, prikryte a uložte do špajze na 2 týždne.
  2. Potom to preceďte a získaný jablčný ocot nalejte späť do nádoby. Nechajte stáť ďalšie 2 týždne, občas pretrepte. Po mesiaci dosiahne jablčný ocot požadovanú úroveň kvasenia.
Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*