Jablčný ocot je jednou z našich najzákladnejších ingrediencií a po soli a korení by nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Je veľmi zdravy a môže zabrániť mnohým chorobám.
Nekupujte jablčný ocot v obchode, namiesto toho si pripravte oveľa zdravšiu domácu verziu. Ak vyskúšate nasledujúci recept, môžete si ľahko dopriať zdravý jablčný ocot.
V japonskej štúdii, ktorej sa zúčastnilo 175 ľudí, sa skúmali účinky jablčného octu na zdravie. Dospeli k záveru, že ľudia, ktorí konzumovali jablčný ocot, schudli oveľa ľahšie ako tí, ktorí jablčný ocot ako doplnok stravy nepoužívali. Klinické štúdie tiež preukázali, že jablčný ocot účinne znižuje hladinu cukru v krvi.
Ako si ľahko vyrobiť zdravý jablčný ocot!
Zloženie:
- 6-8 jabĺk v šupke
- 2 polievkové lyžice medu
- voda
Príprava:
- Jablká vložte celé do sklenenej nádoby so širokým hrdlom a zalejte ich takým množstvom vody, aby boli zakryté. Pridajte med a dobre premiešajte, kým sa nerozpustí. Navrch položte papierovú utierku, prikryte a uložte do špajze na 2 týždne.
- Potom to preceďte a získaný jablčný ocot nalejte späť do nádoby. Nechajte stáť ďalšie 2 týždne, občas pretrepte. Po mesiaci dosiahne jablčný ocot požadovanú úroveň kvasenia.
Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply