Vývar, ako to vie len málokto! Takúto pochúťku rodina ešte nejedla!

Ak ste si mysleli, že vývar sa nedá vylepšiť, tak sa veľmi mýlite! Existuje špeciálny recept… Ak chcete tento rok priniesť na stôl niečo špeciálne a chcete niečo zmeniť na zaužívaných jedlách, toto si nenechajte ujsť!

Ingrediencie:

  • 1,5 kg hovädzieho mäsa najlepšie s kosťou – zadok, prsia, stehno
  • 6-7 veľkých mrkiev
  • 2 repy
  • 2 bobkové listy
  • 1 malá hlava zeleru
  • 1 malá hlava kalerábu
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 čajová lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • Polovica 1 malej hlávky kelu
  • 10-12 zrniek čierneho korenia
  • soľ podľa chuti

Postup prípravy:

Mäso nakrájajte na tri alebo štyri veľké časti, v prípade potreby ho očistite a vložte do veľkého hrnca. Nalejte toľko vody, aby bolo zakryté, potom položte na sporák s bobkovým listom a korením a nechajte vodu zovrieť.

Keď začne vrieť, zbavíme sa peny, pridáme cibuľu a zeler, sporák stiahneme na mierny oheň a polievku necháme zovrieť. Keď sa to varí dve hodiny, pridáme zvyšok zeleniny nakrájanú podľa chuti, soľ a zázvor.

Keď všetko zmäkne a mäso je uvarené, nasekáme petržlenovú vňať a pridáme ju, ochutnáme ak polievka niečo chýba, vymeňte ju a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*