Ak ste si mysleli, že vývar sa nedá vylepšiť, tak sa veľmi mýlite! Existuje špeciálny recept… Ak chcete tento rok priniesť na stôl niečo špeciálne a chcete niečo zmeniť na zaužívaných jedlách, toto si nenechajte ujsť!
Ingrediencie:
- 1,5 kg hovädzieho mäsa najlepšie s kosťou – zadok, prsia, stehno
- 6-7 veľkých mrkiev
- 2 repy
- 2 bobkové listy
- 1 malá hlava zeleru
- 1 malá hlava kalerábu
- 1 veľká cibuľa
- 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
- 1 čajová lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
- Polovica 1 malej hlávky kelu
- 10-12 zrniek čierneho korenia
- soľ podľa chuti
Postup prípravy:
Mäso nakrájajte na tri alebo štyri veľké časti, v prípade potreby ho očistite a vložte do veľkého hrnca. Nalejte toľko vody, aby bolo zakryté, potom položte na sporák s bobkovým listom a korením a nechajte vodu zovrieť.
Keď začne vrieť, zbavíme sa peny, pridáme cibuľu a zeler, sporák stiahneme na mierny oheň a polievku necháme zovrieť. Keď sa to varí dve hodiny, pridáme zvyšok zeleniny nakrájanú podľa chuti, soľ a zázvor.
Keď všetko zmäkne a mäso je uvarené, nasekáme petržlenovú vňať a pridáme ju, ochutnáme ak polievka niečo chýba, vymeňte ju a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply