Vzala som vajcia, zemiaky a klobásu. Za 10 minút som servírovala skvelú večeru, na ktorej si všetci pochutnali.

  • Máte zvyšky varených zemiakov a je vám ľúto ich vyhodiť? No ani tu nie je dôvod takto plytvať potravinami. Dnes vám ponúkame úžasne jednoduchý a chutný recept, ktorý môžete pripraviť z takýchto zvyškov.
  • Jedlo je hotové za jednu alebo dve minúty a pochutná si na ňom celá rodina. Prísady sú určite doma po ruke. Takže hurá na to!
Prísady:
  • 300 g varených zemiakov
  • 100 g klobásy alebo inej salámy
  • 50 g syra gouda
  • 6 vajec
  • 1 polievková lyžica bravčovej masti
  • 2 polievkové lyžice čerstvej nasekanej pažítky
  • soľ a korenie podľa chuti


Postup:
  1. Uvarené zemiaky nakrájajte na malé kocky. Rozpáľte masť a opečte v nej kocky do zlatista. V polovici smaženia pridajte nakrájanú klobásu.
  2. Vajíčka rozbijeme do misky, podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridajte nasekanú pažítku a vidličkou ju dobre roztlačte.
  3. Zemiaky a klobásu zalejte pripravenými vajíčkami a posypte strúhaným syrom. Znížte teplotu a smažte veľmi pomaly, kým sa vajcia neuvaria. Hotovo.
  4. Omeleta je najlepšia s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*