Babičky sú najlepšie kuchárky a nepochybne aj najlepšie liečiteľky na svete. Recepty im odovzdali ich matky a staré matky a oni si ich cenia, pretože vedia, že sú majiteľmi veľkých pokladov.
Nasledujúci recept je taký prospešný pre vaše zdravie, že vám pomôže prekonať aj to najodolnejšie prechladnutie. Je to prirodzený spôsob, ako zmierniť kašeľ a iné nepríjemné príznaky choroby, pretože je účinným dezinfekčným prostriedkom.
Cibuľa je jednou z najvynikajúcejších druhov zeleniny, pokiaľ ide o liečbu prechladnutia. Môže sa používať na prevenciu a liečbu. Cibuľa má totiž vysoký obsah vitamínov C, B1, B6, biotínu a kyseliny listovej.
Cibuľa zároveň poskytuje veľké množstvo kvercetínu, silného antioxidantu, rastlinnej účinnej látky s protizápalovými vlastnosťami. Tento odvar a sirup vám tiež veľmi pomôžu pri predchádzaní prechladnutiu, alebo ak ho už máte, pri zmierňovaní jeho príznakov.
Je to vynikajúci liek na nepríjemný suchý kašeľ a nádchu.
Jeho výroba je veľmi jednoduchá a nezaberie vám veľa času, takže ak si chcete doma pripraviť naozaj účinný liek, tento recept by ste si nemali nechať ujsť! Môžete si byť istí, že nakoniec získate úplne prírodný liek, ktorý je navyše cenovo dostupný.
Budete ich potrebovať:
- cibuľa
- med (najlepšie surový)
Tu je návod na prípravu cibuľového čaju:
- Najjednoduchším receptom je samotný cibuľový odvar, pri ktorom vám neostáva nič iné, len pridať dve stredne veľké cibule do 3 dcl vriacej vody a variť 10-15 minút.
- Po dokončení ju nalejte do pohára a ochuťte medom a citrónom. Ak máte surový med, najlepšie je pridať ho až po vychladnutí nápoja na teplotu vhodnú na pitie, pretože sa tým nepoškodia prospešné látky v mede a med sa stane ešte silnejším liekom.
- Pred pridaním do vody cibuľu dobre očistite, ale šupky neodstraňujte úplne, pretože je dôležité, aby sa varili spolu s medom.
Takto pripravíte cibuľový sirup:
Tento recept je tiež veľmi jednoduchý, ale môže trvať trochu dlhšie. Účinok to však vynahradí.
- Najprv si kúpte malú nádobu.
- Vezmite cibuľu a nakrájajte ju na plátky.
- Na dno nádoby vložte 3-4 plátky a lyžicou ich pokryte takým množstvom medu, aby boli zakryté. Vrstvenie opakujte, kým nie je nádoba plná. (Množstvo cibule závisí od veľkosti nádoby. Na tento účel môžete použiť niekoľko malých pohárov.)
- Keď ste hotoví, odložte ingrediencie bokom, aby dozreli. To vám poskytne približne 8-12 hodín. Ak ho pripravíte večer, môžete ho nechať cez noc a jesť ho na druhý deň ráno. Buď samostatne s čajovou lyžičkou, alebo primiešaný do vlažného čaju.
Prírodné lieky sú čoraz populárnejšie a začínajú nahrádzať syntetické prípravky. Každý má potrebu liečiť sa a udržiavať si zdravie pomocou prírodných zložiek. Našťastie máme k dispozícii množstvo super zložiek, ktoré sú skutočne účinné. Nebojme sa využiť naše príležitosti!
Ak sa Vám článok páčil, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply