Kým čakáte, môžete si pripraviť ďalší hrniec s vodou, ktorú privediete k teplote okolo 90 ° C. Všetky teploty okrem vody, môžete zmerať bežným teplomerom. V hrnci už môžete vidieť, ako sa srvátka začala oddeľovať. Pokiaľ má však stále žltkastú farbu, nechajte ho ešte chvíľu stáť.
Keď bude mať syr mliečnu farbu, môžete ho scediť napríklad pomocou sitka.
Scedený syr v sitku sa umiestni do druhého hrnca s vodou, ktorá by mala mať teplotu okolo 60 ° C, a necháte ho tam odpočívať po dobu piatich minút.
Bude to vyzerať ako miesenie cesta, syr sa však stiahne a vznikne z neho lesklá kôpka, ako na obrázku.
Syr môžete následne vytvarovať do guľôčok alebo si ho nechajte v celku. A je to. Nevyzerá úžasne?
Leave a Reply