- Fantastický recept na prílohu vo výbornom chrumkavom prevedení. Hranolky môžu ísť do úzadia! Táto cesnaková mrkva z pekáča je najchutnejšia príloha, ktorú ste kedy ochutnali.
Potrebujeme:
- Mrkva (cca 1 kg)
- 50 g strúhaného parmezánu
- 2 lyžice strúhanky
- soľ
- mleté čierne korenie
- nasekanú petržlenovú vňať
- Cesnak-4 strúčiky alebo podľa chuti (môže byť čerstvý alebo aj sušený)
Postup:
- Mrkvu ošúpeme, umyjeme a osušíme, nakrájame na 3-4 časti.
- Preložíme do misky a polejeme olejom, pridáme soľ, korenie a dobre premiešame.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a mrkvu poukladáme na plech v jednej vrstve.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 min.
- Medzitým si urobíme posýpku nasekaním cesnaku čo najjemnejšie.
- Cesnak preložíme do misky a pridáme parmezán a strúhanku a všetko dobre premiešame.
- Odložíme bokom až do použitia.
- Po 20 minútach vyberieme mrkvu z rúry a posypeme pripravenou posýpkou, premiešame a dáme piecť do rúry na ďalších 10 minút.
- Znovu premiešame a vrátime do rúry na ďalších 10 minút.
- Upečenú mrkvu preložíme na tanier a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ihneď podávame. Prajeme vám dobrú chuť! 🙂 Nezabudnite tento super tip zdieľať aj so svojimi známymi.
Leave a Reply