Zabudnite na plnené kapustové listy! Tento kapustový koláč je oveľa jednoduchší a chutnejší!

Postup prípravy:

Paradajky zalejte horúcou vodou, potom odstráňte šupku a nakrájajte na drobno. Cibuľu pokrájajte na menšie kocky, pridajte nastrúhaný zeler a pretlačte cesnak. Všetko zmiešajte s premytou ryžou, pridajte korenie, soľ, rascu, mleté ​​mäso a zalejte 100ml vývaru. Potom dajte zmes do chladničky približne na 20-30 minút.

Medzitým dajte uvariť jednotlivé kapustné listy v osolenej vode domäkka. Medzitým si pripravte tortovú formu a vyložte ju papierom na pečenie alebo alobalom. Na dno formy dajte uvarený list a vrstvu ryžovo mäsovej zmesi. Potom dajte opäť kapustový list a vrstvu ryžovej zmesi. Takto postupujte, kým neminiete všetky listy aj všetku ryžu. Každú vrstvu ryže polejte trochou zvyšného vývaru, aby bol koláč šťavnatý.

Formu zakryte alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte približne 50 minút. Potom ju vyberte, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť ešte na 10 minút. Podávajte horúce so studenou kyslou smotanou alebo bielym jogurtom. Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*